Wednesday, 17 July 2013

Dream Team readying for Liverpool friendly

 
Indonesian national team coach Jacksen F. Tiago said although Arsenal was slightly better than Liverpool, a friendly match against the Reds would still be a challenge.
“Arsenal is better because it has been coached by Arsène Wenger for quite a long time,” said Jacksen at the Soccer Association of Indonesia (PSSI) on Monday, as quoted by tempo.co.
Jacksen said Arsenal’s exquisite style of play had long been solid. Therefore, the Persipura coach said, he would evaluate his current team.
Following Arsenal’s recent visit, another English Premier League club — Liverpool — will play a friendly match against the Indonesian national team on July 20.
Jacksen said it was possible that he might try out at five new players during the friendly game against Liverpool.
The former Brazilian soccer player said, overall, the national team had progressed. “The squad’s teamwork and techniques have improved,” said Jacksen.
To test the progress, he plans to invite a national team from, which is in the same level, to face Indonesia.
Jacksen said he hoped the national team could play its best against Liverpool. In the previous match against Arsenal, Jacksen’s Dream Team was defeated 7-0.
After Arsenal and Liverpool, Chelsea will play a friendly match against Indonesia. (apt/ebf)

Tuesday, 16 July 2013

Terkini di Singapore

Sunday, 14 July 2013

Tingkatkan Trafik Blog secara cepat dan pantas

Salam Geng

 Cara mudah meningkat traffic blog anda. Gna Sistem FREEVIRAL.COM!!! Semuanya free Cepat!!!! 
Terus ke link ini....FREEVIRAL.COM.... juga kalo hangpa nak promote Bisness tak samapi 5 minit pun

 This system is FREE
 Quick and easy sign-up... get your own viral webpage in under 5 minutes!
 This "Viral Marketing" system works for you around-the-clock to bring you traffic!
 The viral nature of this system ensures that your traffic will exponentially increase!



CONSERATIVE EXAMPLE
10 people sign up from you:1 x 10 =Your ad on 10 new sites
10 people sign up from each of them:10 x 10 =Your ad on 100 new sites
10 people sign up from each of them:10 x 100 =Your ad on 1,000 new sites
10 people sign up from each of them:10 x 1,000 =Your ad on 10,000 new sites
10 people sign up from each of them:10 x 10,000 =Your ad on 100,000 new sites
10 people sign up from each of them:10 x 100,000 =Your ad on 1,000,000 new sites

Total: 10+100+1,000+10,000+100,000+1,000,000
1,111,110 WEBSITES DISPLAYING YOUR AD! 

 

2 Orang Gangster mati ditembak oleh gangster yang lain

BUTTERWORTH – Dua remaja yang dipercayai ahli sebuah kumpulan gengster menjadi mangsa serangan ala mafia apabila salah seorangnya mati ditembak ketika sedang melepak di tempat kegemaran mereka di bawah jejambat di Kampung Ujong Batu, Bagan Dalam di sini kelmarin. Artikel penuh



Gambar Hiasan

Saturday, 13 July 2013

3 Anak Pengusaha Minyak


Suatu hari 3 kanak-kanak berkumpul, mereka adalah anak kepada jutawan minyak yang kaya. Mereka bangga dan sombong dengan kehebatan bapa mereka.

Budak 1 : "Wooi, korang tau tak bapak aku adalah raja minyak tanah!! Sekali gali tanah keluar minyaknya."

Budak 2 : "Alah! baru macam tu dah bising. Bapak aku adalah raja minyak kayu!! sekali tebang kayu keluar minyaknya."

Budak 3 : "Hah!! macam tu pun nak sombong sangat ke... korang belum tau, bapak aku adalah raja minyak angin..!! Sekali buang angin keluar minyaknya."

Budak 1 Budak 2 : "??????"

Friday, 12 July 2013

Nabi Daud & Ulat Merah

 
Hikayat: Pada suatu hari Nabi Daud as duduk di tempat peribadatannya. Tiba-tiba dia melihat seekor ulat merah. Maka dalam hati dia berkata:

"Apakah kiranya kehendak Allah pada ulat ini?"

Maka dengan izin Allah ulat itu dapat berbicara, seraya berkata:

"Wahai Nabi Allah! Di siang hari Tuhanku mengilhamkan agar aku membaca 'subhanAllahi walhamdulillahi wala ilaha illa Allahu akbar' seribu kali. Sedangkan di malam hari Tuhan mengilhamkanku agar membaca 'Allahumma solli ala Muhammadinin nabiyyil ummiyyi wa'ala alihi wasohbihi wasallim' seribu kali. Lalu apakah yang engkau baca hingga aku ingin mengambil manfaat daripadamu?"

Maka Nabi Daud as amat menyesal menghina pada ulat itu. Dia merasa amat takut pada Allah, lalu bertaubat dan bertawakkal kepadaNya...

Mengerikan! Hampir 100 Wanita Diperkosa Ketika Demonstrasi Mesir

Mengerikan! Hampir 100 wanita menjadi mangsa rogol yang berleluasa di Lapangan Tahrir, Kaherah, Mesir selama empat hari aksi demo antipemerintah.
Hal tersebut disampaikan organisasi HAM, Human Rights Watch (HRW) yang berpusat di New York, Amerika Syarikat seperti dilansir pejabat berita AFP, Rabu (3/7/2013). Sambung bacaan http://manamautu.blogspot.com/2013/07/mengerikan-hampir-100-wanita-diperkosa.html

Thursday, 11 July 2013

Perang besar jika ungkapan cinta anda diterbalikkan




Teruna: "Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama."
DARA: "Apakah kau rela kalau aku pergi?"
Teruna: "Tentu Tidak! Jangan sesekali kau berpikiran seperti itu."
Dara: "Apakah kau mencintaiku?"
Teruna:: "Tentu! Selamanya akan tetap begitu."
Dara: "Apakah kau pernah berlaku curang?"
Teruna: "Tidak! Aku tak akan sesekali melakukan hal seburuk itu."
Dara: "Maukah kau menciumku?"
Teruna: "Ya..."
Dara: "Sayangku... Sesudah 5 tahun nikah..."

Sila baca dari bawah ke atas.

Tuesday, 9 July 2013

Kisah Lucu: Thank You Seven


Gambar hiasan detective conan


Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. Perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )

Wednesday, 3 July 2013

Lucukah ini :SINI TAK BOLEH BERENANG???


 

Seorang wanita berjalan di sebuah kawasan dusun. Tiba-tiba dia bertemu sebuah kolam. Lalu dia segera menanggalkan pakaian dan bersedia untuk terjun.

Tiba-tiba pemilik dusun itu muncul dan menjerit dari tempat persembunyiannya, "Dilarang berenang! Saudari tidak dibenarkan berenang di dalam kolam ini!"

Wanita tersebut tergesa-gesa mengambil pakaiannya. "Kenapa tak melarang saya sejak tadi, sebelum saya menanggalkan pakaian?" soal wanita tersebut. "Memanglah disini tak dibenarkan berenang, tetapi saudari tak dilarang untuk menanggalkan pakaian," jawab pemilik dusun dengan selamba.

Busuk.com

Gedung Ilmu